Kontakt
Bouwbedrijf J. de Lange B.V.
Bovenkruier 12
8521 MG Sint Nicolaasga
Homepage:www.bouwbedrijfjdelange.nl
Telefoon:06-53590352
Fax:

Content-Headline

Roetsj roetsj met Wavin Tigris

Palmbomen, spectaculaire glijbanen en water, héél veel water. Op 1 mei 2015 opende Attractiepark Slagharen het nieuwe waterpark Aqua Mexicana. In razend tempo realiseerde Service Totaal uit Slagharen-Schuinesloot alle E-, W- en zwembadtechnische installaties in het 7.000 m2 grote waterparadijs.

Wie van water, glijbanen en snelheid houdt, moet in Aqua Mexicana zijn. Het park telt maar liefst 5 zwembaden, een halve kilometer aan hypermoderne glijbanen en de grootste jacuzzi van Nederland. Werkvoorbereider Stephan Gras over het gigantische project: "Het tijdsbestek was de grootste uitdaging. In 4 maanden tijd hebben we alles aangelegd. De E-, W- en zwembadtechnische installaties, maar ook het sanitair, de verlichting, stopcontacten et cetera. Wat het extra moeilijk maakte, was dat we vooraf slechts voor 50% wisten wat er moest gebeuren. Een heleboel zaken werden ter plekke bepaald. Dat liep nu eenmaal zo, de Spaanse eigenaren kwamen gedurende het project met nieuwe inzichten. Een grotere glijbaan, een extra jacuzzi; de indeling van het park en de producten zijn meerdere keren veranderd. Normaal doe je bij zo'n project een jaar over de werkvoorbereiding, nu startte deze tegelijk met de werkzaamheden."

Zweetdruppeltjes

'Last minute' was het kernwoord in Slagharen. Het kostte de mannen van Service Totaal heel wat zweetdruppeltjes, maar de deadline werd keurig gehaald. Gras: "We moesten heel snel schakelen, ook met onze leveranciers. We konden niet precies inschatten welke materialen we wanneer nodig hadden. Onze leveranciers hebben hier perfect op ingespeeld. De dag van oplevering hebben we er letterlijk om 15.55 uur de bezem doorgehaald. Om 16.00 uur ging het park open."

“Het tijdsbestek was de grootste uitdaging. In 4 maanden tijd hebben we alles aangelegd.” - Stephan Gras, werkvoorbereider Service Totaal

Snel en makkelijk Tigris

De installateur gebruikte Wavin Tigris voor alle drinkwaterleidingen in het waterpark (warm en koud, aanvoer en retour). Ook de PVC riolering tot 125 millimeter nam men af bij Wavin. Gras: "Eerder gebruikten we allerlei merken door elkaar, maar op een zeker moment hebben we besloten om alleen nog met Tigris te werken. Eén product, één set gereedschap, wel zo gemakkelijk. Bij Wavin hebben we bovendien de zekerheid dat de producten altijd op voorraad zijn, ook in grote diameters." Voor alle 'last minute'-materialen waren de monteurs maar wat blij met de afhaalfilialen in Hardenberg en Hoogeveen. "Het gros van onze leidingsystemen bestellen we bij Technische Unie, maar bij dit project konden we lang niet alles vooraf inschatten. Voor speciale producten, bijvoorbeeld koppelingen, reden we snel even naar een Wavin filiaal. De medewerkers ter plaatse hebben ons ook fantastisch geholpen met hun adviezen. Wij weten veel, maar niet álles!"